Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę lekko przepłukać pod bieżącą wodą przełożyć do naczynia, zalać do połowy wodą i gotować ok.15 minut . W Tym czasie sporządzamy zasmażkę- rozgrzać w rondelku tłuszcz, dodać mąkę i przegotować ale nie doprowadzać do zbrązowienia, podlać wodą i przegotować. Zasmażka powinna być konsystencji lejącego budyniu. Połączyć zasmażkę z odcedzoną kapustą i przyprawić do smaku pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 06.08.2011 11:37
mniam
buksiak12 02.09.2010 09:53
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:13
super
Emilia22 02.09.2010 08:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak