Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SER PANIEROWANY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 0,5 kg.
mąka 1 łyżka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
olej do smażenia - -

Przepis i sposób przygotowania na: SER PANIEROWANY

Ser pokroić na grube plastry (ok. 1,5 cm). Jajka wbić do miseczki, roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, dodać mąkę i całość wymieszać na jednolitą masę.
Plastry sera maczać w masie z obu stron, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak