Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJA W OGÓRKACH

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
masło 3 łyżki
cebula 3 sztuki
pieprz - do smaku
sól - do smaku
ogórek świeży 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: JAJA W OGÓRKACH

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Ogórki obrać i pokroić w talarki o grubości 3 cm, ze środka wydrążyć ziarenka.
Cebulę obrać i posiekać bardzo drobno, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni masło roztopić, poukładać przy sobie plastry ogórków, do środka każdego z nich włożyć posiekaną cebulę. Całość przykryć i dusić ok. 15 minut. Po tym czasie w każdy krążek włożyć ugotowane jajko, przykryć i chwilę dusić na małym ogniu.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak