Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA RYBNA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7 sztuk
marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1/2 sztuki
seler 1/2 sztuki
rybie głowy 5 sztuk
sól - do smaku
pieprz - do smaku
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA RYBNA

Głowy rybie dokładnie oczyścić, włożyć do 2,5 litra wody i razem z warzywami gotować. Gdy warzywa będą miękkie przetrzeć je przez sito do osobnego pojemnika.
Głowy z wywaru usunąć, całość przecedzić.
Włożyć warzywa, dodać kostki bulionowe, przyprawić solą i pieprzem.
Zagotować. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować jeszcze razem 10 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 03.08.2011 12:45
myślę że drobne rybki które nieraz złowi mój mąż też będą pasowały do tej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak