Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA NADZIEWANE FARSZEM PAPRYKOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
sok z cytryny klika kropel
sól - do smaku
pieprz - do smaku
por (biała część) - -
jajko ugotowane na twardo - -

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA NADZIEWANE FARSZEM PAPRYKOWYM

Jajka obrać, ściąć czubek i odłożyć na bok, wyjąć żółtka.

Obrać i pokroić na bardzo drobno ogórka. Paprykę oczyścić, posiekać. Pomidora drobno poszatkować. Pora pokroić na malusieńkie kawałeczki. Wszystkie warzywa wymieszać z ugotowanymi żółtkami wyjętymi z jaj. Dodać soli, cukru, pieprzu i soku z cytryny, ponownie wymieszać.

Farszem napełniać białka, przykrywać odciętymi czubkami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak