Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa (Dukanowa)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt
pierś z indyka 25 dkg
mała marchewka 1 szt
bulion drobiowy 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet jabłkowy 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa (Dukanowa)

Mięso, marchewkę, liścia i ziele wkładamy do zimnej wody. Gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż mięso będzie bardzo miękkie. Wywar przecedzamy, odlewamy z niego 1,5 l. Rozpuszczamy w nim kostkę rosołową i żelatynę. Dodajemy ocet i pieprz. W miseczkach układamy plasterki jajka i marchewki oraz posiekane mięso. Zalewamy wywarem z żelatyną i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 11.06.2011 07:43
...i sliczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak