Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka z farszem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
pieczarki 500 g
cebulka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos pieczeniowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z farszem pieczarkowym

Polędwicę opłukałam i usunęłam wszelkie błony.Natarłam solą,pierzem i czerwona papryką.

Wzdłuż całej długości zrobiłam nacięcie,taką podłużną kieszeń.W środku jeszcze delikatnie ponacinałam boki,trzeba uważać aby nie przeciąć mięsa do końca,gdyż farsz wypłynie. W środku mięso posypałam lekko przyprawą. Pieczarki i cebulkę obrałam i posiekałam.Odłożyłam 1/4 pieczarek.

Cebulkę z pieczarkami chwilę podsmażyłam,aż grzyby puściły sok.Posoliłam do smaku i posypałam pieprzem.Powstałym farszem napełniłam kieszeń w polędwicy.Złączyłam boki mięsa i owinęłam całość grubą nicią kuchenną.

Przełożyłam na rozgrzany olej na patelni i obsmażyłam z każdej strony. W 300 ml wody rozpuściłam trzy łyżki Sosera.Zagotowałam go i wrzuciłam odłożone pieczarki i polędwiczkę.Dusiłam na małym ogniu około 20 minut.Usunęłam nić.

Podałam pokrojone w grube plastry,polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 24.09.2011 12:15
bardzo apetyczne
banditka 11.05.2011 08:40
fajne ;)
accee 01.04.2011 22:26
Super
cukiereczek 29.03.2011 10:02
Tak smaczny widok
pawel6 28.03.2011 09:24
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak