Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASŁO ŁOSOSIOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 kostka
łosoś wędzony plastry 10 dag.
sok z półtorej cytryny - do smaku
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MASŁO ŁOSOSIOWE

Masło utrzeć z pokrojonym na kawałki filetem, dodać świeżo wyciśnięty sok z 1,5 cytryn, następnie przyprawić masło pieprzem, ewentualnie odrobiną soli i wymieszać na gładką masę.
Z gotowej masy ukształtować wałek, zawinąć w aluminiową folię, przełożyć do lodówki.
Po schłodzeniu pokroić na plasterki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.10.2012 15:48
ciekawy pomysl
Joanna108
Joanna108 26.09.2011 15:00
coś dla wielbiciela łososia - czyli mnie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak