Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki faszerowane grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 1 szt.
cebula biała 1 szt.
sól
pieczarki 150 gram
posiekane świeże zioła 1 łyżka
sok z cytryny
margaryna 20 gram
jogurt naturalny 2-3 łyżki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki faszerowane grzybami

Ogórek obrać, przekroić na pół, usunąć pestki, wnętrza połówek oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny, włożyć do środka drobno pokrojoną cebulę. Pieczarki oczyścić, posiekać, wymieszać z solą, sokiem z cytryny, jogurtem i ziołami. Napełnić połówki ogórka.
Ułożyć na wierzchu wiórki masła, włożyć do żaroodpornej formy i dusić w piekarniku do miękkości, podlewając małą ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 23.09.2011 13:51
ciekawe
Rybciia 18.06.2011 09:17
świetne
iza15 28.03.2011 13:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak