Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding morelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morele 500 gram
wino białe wytrawne 1 szklanka
miód 100 gram
płatki żelatyny 6 szt.
śmietana 18-procentowa

Przepis i sposób przygotowania na: pudding morelowy

Morele umyć, usunąć pestki, ugotować w niewielkiej ilości wody i przetrzeć przez sito lub zmiksować.
Dolać białe wino, tak aby wszystko miało objętość dwóch szklanek. Osłodzić do smaku miodem.
Żelatynę namoczyć, rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzącej wody i wymieszać z masą morelową.
Pozostawić pudding do stężenia w foremce opłukanej zimną wodą, wyrzucić na talerzyk i podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 28.03.2011 13:33
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak