Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem malinowy z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny mrożone 40 dag
cukier puder 8 łyżek
budyń waniliowy 1 szt
mleko 1/2 l
masło ekstra 1/2 kostki
śmietanka kremowa 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem malinowy z budyniem

Mrożone maliny zasypujemy cukrem pudrem i odstawiamy, aby się rozmroziły.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia. Gdy już będzie zimny, miksujemy go z masłem na puszysty krem.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Delikatnie łączymy z kremem budyniowym.
Następnie pucharki napełniamy na przemian warstwą kremu budyniowego i rozmrożonych owoców.
Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.12.2011 16:18
super
maciek7 22.12.2011 16:18
super
marcella 15.04.2011 10:11
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak