Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaś fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
ogórki konserwowe 3 szt
ząbki czosnku 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaś fasola

Fasolę zalać dużą ilością wrzątku i odstawic na 2-3 godziny.Gdy fasola odrobinę zmięknie osączyć, zalać świerzą posoloną wodą i ugotować.Gdy fasola będzie już miękka odcedzić i odstawić ją do ostygnięcia.
Ogórki przekroić w zdłuż nastęnie pokroić w półkrążki,pora pokroić w krązki.dodać posiekane listki cząbru lub suszony cząber.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Sos:trzy łyżki ketchupu nastęnie dolewać po kilka kropli oliwy cały czas ucierająć, Warzyw wymieszać dokładnie z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak