Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
dżem z czarnej porzeczki 1 szkl
mleko 1 szkl
olej 1/3 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem

Margarynę miksujemy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy jajka oraz dżem, dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy olej oraz mleko, dalej miksujemy. Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę, całość dokładnie miksujemy. Ciasto przelewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę. Pieczemy 45 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 09.10.2011 15:37
super
ilka_86 21.04.2011 23:23
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak