Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bananem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
herbata 20 dag
jajko 4 szt
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 op
masło 10 dag
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bananem

Herbatniki kruszymy. Masło topimy. Następnie herbatniki polewamy stopionym masłem i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową, na jej dno wykładamy masę z herbatników, schładzamy w lodówce.
Banany rozgniatamy lub miksujemy blenderem, dodajemy do twarogu. Następnie wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Całość miksujemy na jednolitą masę i wylewamy na herbatnikowy spód. Następnie ciasto pieczemy 1,5 godziny w temp. 180*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak