Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 250 ml
cukier 5 łyżek
drożdże 2 dag
jajko 2 sztuki
margaryna 10 łyżek
skórka cytrynowa tarta
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ

Mąkę przesiać do miski pokruszyć drożdże.200 ml. mleka podgrzać połączyć z 4 łyżkami cukru,wlać do drożdży.Odstawić do wyrośnięcia.Dodać 6 łyżek miękkiego tłuszczu,jajka i skórkę z cytryny-wyrobić ciasto.Odstawić na 30 min. do wyrośnięcia.Ciasto ponownie wyrobić uformować wałek pokroić na porcje do środka każdej porcji wkładać kostkę czekolady .Układać dość ciasno w formie.Zostawić do wyrośnięcia.50 ml. mleka podgrzać z resztą tłuszczu i cukrem polać bułeczki.Piec 20 min. w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 13.05.2011 10:10
pycha
Gosia40 28.03.2011 10:02
na pewno by mi smakowały
Sylwia88 27.03.2011 19:18
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak