Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki cebulowe w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 szt
jajko 2 szt
mąka 1/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki cebulowe w panierce

Obraną cebulę pokroić w plasterki i podzielić na pojedyncze krążki, oprószyć solą Jajka wybić na talerz, dodać przyprawę kucharek, odrobinę pieprzu, roztrzepać widelcem. Cebulowe krążki obtaczać w mące, zanurzać w jajku i ponownie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać jako dodatek do potraw lub jako przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.09.2012 20:51
Pycha :)
Maniek2 01.03.2012 21:23
super
Monika193
Monika193 09.11.2011 23:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak