Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
masło lub margaryna 1 łyżka
sól
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Zrobić kopczyk, wlać wrzątek, dodać szczyptę soli i masło. Wymieszać dokładnie łyżką, gdy trochę ostygnie wyrobić już dłonią na gładkie ciasto. Nie trzeba podsypywać mąką- ciasto nie klei się i zawsze wychodzi !!! Z podanych porcji wychodzi ok 50 szt. pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.07.2013 07:45
super ciasto
TEtalicha 14.12.2012 23:01
mój syn uwielbia grube ciasto pierogowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak