Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do mięsa z warzyw

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 duża
pietruszka 1 mała
seler korzeniowy ćwiartka małego
cebula 1 mała
czosnek ząbki 1 sztuka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do mięsa z warzyw

Podane warzywa (oprócz czosnku) ugotować najlepiej w rosole, ochłodzić i przełożyć do innego garnka i zmiksować, dolać rosołu tak żeby nie było za gęste, zagotować, dać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić ewentualnie solą i pieprzem i zagęścić mąką.
Ja podaję ten sos na ciepło do różnego rodzaju pieczeni, klopsa itp.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 11.05.2012 16:42
pycha
Iwona43 07.12.2011 10:35
super
Lidia6 01.11.2011 21:24
pycha
piotereq 31.10.2011 13:30
fajne
piotereq 31.10.2011 13:30
fajne
Sylwia56
Sylwia56 02.10.2011 12:43
fajny
Karolcia12 07.05.2011 19:55
pysznie
IZABELA29 15.04.2011 12:06
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak