Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 szt
bulion warzywny 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z papryki

Papryki umyj,usuń z nich gniazda nasienne,miąższ pokrój w kostkę.Czosnek obierz,drobno posiekaj.Oliwę rozgrzej w rondlu i podduś na niej paprykę i czosnek.Następnie dodaj pomidory z puszki i bulion warzywny.Zupę doprowadź do wrzenia,dopraw solą i pieprzem.Gotuj przez 15 minut,potem dosyp tymianek.Rozetrzyj zupę,by miała konsystencję puree i rozprowadź w niej śmietanę.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.09.2011 09:42
moje smaki,pycha !
Ania67 08.06.2011 00:32
świetna
RenataZ-et 17.04.2011 20:44
superowa zupa!
Natalia/tubisiek 06.04.2011 18:28
pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak