Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz duszony z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 1|2kg
bulion 2szkl
żółtko jajek 2
pieczarki 12dag
margaryna łyżka
mąka łyżka
białe wino kieliszek
sól
pieprz
gałka muszkatowa

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz duszony z pieczarkami

Leszcza osolic pokroić na porcje,włożyć do rondla ,dodac margaryne i pokrojone w paski pieczarki .Oprószyc przyprawami ,wlac wino i bulion ,i dusić 20min pod przykryciem.Przed podaniem oprószyc maka ,zagotować i wyjac rybe na półmisek .Sos zaciagnąć żółtkami i polać nim leszcza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 10.12.2011 20:35
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak