Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi po Włosku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 800 g
żółtko jajek 2
ser twardy żółty 200 g
margaryna 2 łyżki
cukier do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi po Włosku

Z szparagów najpierw odcinamy dolne końce , obrać z włóknistej skórki , umyte już wkładamy do zimnej wody , aby nam nie sczerniały. Następnie powiążmy je w pęczki i włóżmy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy je pod przykryciem. Jak już się ugotują to rozwiązać pęczki i ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masełkiem , posypmy serem żółtym twardym a wcześniej żółtka ugotować na twardo i rozdrobnić połączyć z serem żółtym i posypać wierzch . Zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 13.02.2012 22:12
genialne
magical66 22.06.2011 22:48
pyszności
ElizaT 31.03.2011 10:45
lubię szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak