Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy torcik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
cukru 3/4 szklanki
mąki 1 szklanka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
barwniki spożywcze 3 kolorowe
mleko 2 szklanki
budyniu wiśniowego 2 opakowania
cukru 3 kopiaste łyżki
margaryny 1 kostka
do nasączenia sok wiśniowy
z kompotu kilka wiśni

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy torcik

Oddzielić źółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać źółtka i pozostałe składniki. Masę podzielić na 3 części. Do każdej z nich dodać inny barwnik i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylewamy do tortownicy na przemian kolorami. Piec ok 30 min.

Masa budyniowa:

Ugotować budyń i wystudzić. Zimny budyń ucieramy z kostką margaryny na jednolitą masę.

Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę. Lekko nasączmy sokiem wiśniowym. Pierwszą część biszkoptu smarujemy kremem. Zostawiamy trochę kremu do dekoracji. W środek masy kładziemy wiśnie. Przykrywamy drugą połową biszkoptu. Wierzch smarujemy kremem i dowolnie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 13.06.2011 14:12
fajne :)
MAR3STA 20.12.2010 18:07
jaki kolorowy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak