Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka rycerska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
mięso wieprzowe 500 g
mięso wołowe 500 g
cebula biała 2 szt
cebula czerwona 2 szt
przyprawa do dań z ziemniaków
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka rycerska

Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Cebulę również pokroić na ćwiartki. Mięso umyć, pokroić na dość dużą kostkę. Dno naczynia żaroodpornego skropić olejem, poukładać warstwę ziemniaków, posolić, następnie nałożyć mięso, posolić i posypać przyprawą do potraw z ziemniaków. Na górę położyć warstwę ziemniaków, polać olejem, posolić i posypać przyprawą do potraw z ziemniaków. Przykryć pokrywką, wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godziny w 180*C. Podawać z sałatą lub dowolną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak