Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z kurczaka z dipem szczypiorkowym (Dukanowe)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt
Dip szczypiorkowy:
musztarda dijon 1/2 łyżeczki
siekany szczypiorek
jogurt naturalny 5 odtłuszczony

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z kurczaka z dipem szczypiorkowym (Dukanowe)

Pierś kroimy w jak najdłuższe paski. Każdy z nich delikatnie rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawami i tłuczkiem do mięsa \"wklepujemy\" przyprawy w kurczaka. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach z termoobiegiem.
Składniki dipu wymieszać. Podawać z gorącymi faworkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.09.2011 08:55
Podobają mi się bardzo:)
Ewelina38 17.05.2011 20:30
faktycznie super pomysł, zrobię takie :)
Misiek1 28.03.2011 11:09
rewelacyjny pomysł!
Babciagramolka 27.03.2011 18:48
Po co ja właziłam w twój profil ? Teraz cierpię ( hi ) - chcę takie faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak