Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
sól
woda letnia
jajko
Farsz:
kasza gryczana 2 torebki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
suszone pomidory z zalewy 1 słoiczek
por
twaróg 250 g (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną

Zacznijmy od kaszy którą gotujemy z dodatkiem soli. Potem wyjąć i niech stygnie. Następnie dodajmy pomidory pokrojone , zieloną część pora i twarożek , doprawmy to do smaku i zamieszać.. Następnie z mąki , wody i pół łyżeczki soli , jajka zagnieść ciasto, z ciasta pokroić na pół jedną połowę zawsze zawijam w folię aby ciasto było cały czas elastyczne i miękkie. Z jednej połówki robię placek duży , wycinam koła i na każdym kolę kładę łyżką farsz , zaklejamy brzegi i gotujemy w osolonej wodzie , a potem wyjmujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 24.09.2012 19:45
jejku, pierogow dla calego plutonu :)
Iwusia 21.01.2012 00:38
ale piękne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak