Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 4 sztuki
woda 2 litry
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
włoszczyzna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Wodę zagotować włożyć do wrzątku umyte żeberka osolić dodać liść i ziele, gotować na małym ogniu 30 minut. Następnie dodać umytą włoszczyznę i gotować jeszcze ok. 20 minut(by żeberka były dostatecznie miękkie). Po ugotowaniu mięso wyjąć z rosołu (owinąć folią by było cieple) a ugotowanie w nim warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę. Równocześnie doprawiamy wywar do smaku i dodajemy kaszę jęczmienną - gotujemy ją przez 15 minut. Podajemy krupnik z ugotowanymi żeberkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.09.2011 13:58
wow
marcia71 30.03.2011 18:23
dobre ale wole na kurze
gosia561 14.03.2011 22:11
ale kaszy nie podano w składnikach
gosia561 14.03.2011 22:10
lubię żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak