Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
mleko 200 ml
grzyby świeże 300 g
jajko 5 szt
szpinak 150 g
olej 2 łyżki
pomidory suszone w zalewie 6 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
mąka tortowa 2 łyżki
masło do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
parmezan 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet grzybowy

Cebulę i czosnek obierz,oczyść grzyby,liście szpinaku opłucz pod bieżącą wodą i posiekaj.Cebulę i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę,grzyby w mniejsze kawałki.Czosnek przeciśnij przez praskę.Rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę.Dodaj grzyby z pomidorami i czosnkiem i podsmaż.Pod koniec wrzuć szpinak.Posól,popieprz i odstaw.Oddziel żółtka od białek.Żółtka ubij z mlekiem.Dodaj mąkę i wymieszaj na gładkie,rzadkie ciasto.Z białek ubij sztywną pianę.Wysmaruj masłem foremki i wysyp połową parmezanu.Schłodzoną mieszankę warzywną i grzyby wymieszaj z ciastem i resztą parmezanu.Dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołowa.Pod koniec delikatnie wymieszaj pianę z białek i rozdziel do foremek.Suflety piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut,do przyrumienienia.Ozdób pietruszką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2011 07:33
nie robiłam i nie jadłam
Ania67 29.03.2011 19:51
Dla mnie bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak