Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony miętus z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miętus 1kg
boczek wędzony 15 dag
olej 1 łyżeczka
cebula biała 2
pomidorki koktajlowe 4
jogurt naturalny 1 szklanka
mąka 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony miętus z boczkiem

Rybę pokroić na porcje i osolić . Odstawiamy. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni skwarki przekładamy do pojemniczka a tłuszcz zostawić na patelni i na tym tłuszczu podsmażyć cebulkę , dodać do niej łyżeczkę papryki po prostu posypać i zamieszać , rybę osuszona prószymy najpierw mąką i układamy na tej cebuli, dopiero teraz zmniejszamy malutki płomień i smażymy . W między czasie pomidorki pokroić w plasterki albo na cząstki i układamy na rybach . Do śmietany dajemy soli zalewamy śmietaną potrawę . Dusimy tak z 30 minutek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 08.04.2012 11:08
Super!.
IlonaAlbertos 14.09.2011 20:26
Muszę kiedyś zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak