Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy lukier II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2 szkl
białko 1 szt
sok z czerownych buraków 3 łyżki
aromat do smaku
spirytus do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy lukier II

Do miseczki wsypać cukier puder, dodać białko i sok z buraków wymieszany z kwaskiem cytrynowym, spirytus, aromat według uznania. Wszystko razem ucierać na gładki lukier około 15 minut. Lukrem tym lukrować ciasta, ciasteczka i babki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.12.2013 16:58
extra przy najbliższej okazji muszę wypróbować
IlonaAlbertos 13.11.2012 17:58
Musi cudownie wyglądać na cieście.
MAR3STA 12.04.2011 23:00
super! lubię takie pomysły!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak