Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
sól do smaku
olej 2 łyżki
masło 5 dag
papryka do smaku
przyprawa gyros do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane udka

Obciąć kości z udek, umyć je, osuszyć i osolić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem by mięso nie przywarło i ułożyć w nim udka przyprawiając je papryką i gyrosem, na górę ułożyć na każdym udku plasterek masła. Piec w piekarniku 200*C przez 40 minut pod przykryciem następnie zdjąć przykrywkę tak by odparować nadmiar wody i piec jeszcze 20-30 min (tak by mięso było miękkie). W trakcie pieczenia polewać udka powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 28.02.2011 08:44
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak