Rumiane udka

Rumiane udka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    5 dag
  • papryka

    do smaku
  • przyprawa gyros

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obciąć kości z udek, umyć je, osuszyć i osolić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem by mięso nie przywarło i ułożyć w nim udka przyprawiając je papryką i gyrosem, na górę ułożyć na każdym udku plasterek masła. Piec w piekarniku 200*C przez 40 minut pod przykryciem następnie zdjąć przykrywkę tak by odparować nadmiar wody i piec jeszcze 20-30 min (tak by mięso było miękkie). W trakcie pieczenia polewać udka powstałym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tika4444

28.02.2011 08:44
wyglądają bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat