Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna drobiowa z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak udko 2 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
kukurydza 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna drobiowa z kukurydzą

Włoszczyznę oczyść wraz z nogami kurczaka włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, dodać 1 łyżeczkę soli i gotować na małym ogniu, Po około 1/2 godz. dodać przyprawy i gotować jeszcze 15 minut. Miękkie mięso oczyść z kości. Wywar przecedź, przyprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę. Płynu powinno zostać około 1 litra. Wywar ostudzić. kukurydzę wyłożyć na dno salaterki. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce, w połowie też przełożyć kukurydzą. Wywar wlać do salaterek i pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 14.05.2012 16:34
super
agnieszka137 27.03.2011 17:36
smaczna, lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak