galantyna drobiowa z kukurydzą

galantyna drobiowa z kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak udko

    2 szt.
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4 szt.
  • kukurydza

    1 op.
  • żelatyna

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyść wraz z nogami kurczaka włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody, dodać 1 łyżeczkę soli i gotować na małym ogniu, Po około 1/2 godz. dodać przyprawy i gotować jeszcze 15 minut. Miękkie mięso oczyść z kości. Wywar przecedź, przyprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę. Płynu powinno zostać około 1 litra. Wywar ostudzić. kukurydzę wyłożyć na dno salaterki. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce, w połowie też przełożyć kukurydzą. Wywar wlać do salaterek i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

14.05.2012 16:34
super

agnieszka137

27.03.2011 17:36
smaczna, lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat