Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche bebeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 2/3 szkl
migdały 3 łyżki
jajko
masło 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
jogurt 250 ml
sok z cytryny
śmietana 30% 250 ml
cukier waniliowy
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: kruche bebeczki

Z mąki, cukru, migdałów, jajka oraz masła zagnieć ciasto, uformuj kulę, zwiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.
Foremki małe wylep ciastem i piecz w 175 stopniach ok 15 - 20 min.

Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Jogurt utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Śmietankę ubij i połącz z jogurtem i żelatyną.

Babeczki wypełni tężejącym kremem i udekoruj owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak