Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z wedlina i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 8 plastów grubych
szpinak 15 dag
wędlina 15 dag
ser żółty 8 plastrów
sól
pieprz
olej
pomidorki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z wedlina i serem

Szpinak gotuj w posolonym wrzątku, odcedź i posiekaj. Plastry mięsa lekko rozbij i oprósz sola i pieprzem.
Na każdym kawałku mięsa połóż plaster wędliny, sera i porcję szpinaku. Sznycle złóż na pół, a brzegi zepnij wykałaczkami.

Sznycle zarumień na oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni, piecz 10 min.

pomidory pokrój na połówki i dodaj do mięsa w połowie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.03.2011 13:52
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak