Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa multigrzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z grzybów leśnych 2,5 l
czosnek
olej ryżowy 2 łyżki
bulion cielęcy 3 kostki
suchy drobny makaron 10 dkg
średnia marchewka 1 szt
średnia pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 5 dkg
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 12% 150 ml
jogurt naturalny 150 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieczarki 3 szt
grzyby leśne 10 różne rodzaje
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa multigrzybowa

Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do wywaru z grzybów, dodajemy kostki rosołowe i gotujemy przez 5 minut. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Na zimną patelnię wlewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek i smażymy przez 5 minut na małym gazie. Wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i grzyby, smażymy przez kolejne 5 minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z wywarem i jarzynami. Doprowadzamy całość do wrzenia. Wsypujemy makaron i gotujemy zupę przez następne 5 minut. Śmietanę mieszamy z jogurtem, solą morską oraz pieprzem. Dodajemy do zupy. Doprowadzamy ją do wrzenia. Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.01.2012 23:24
dobre
stokrotka 15.04.2011 09:43
świetny przepis
ewasylwia 27.03.2011 17:44
bardzo fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak