Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny obiadek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso szynkowe 20 dkg
marchew z groszkiem mrożona 3 garśćie
jogurt naturalny 0,5 (małego) sztuki
ogórek zielony 5 plasterków
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
olej roślinny 1 łyżka
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny obiadek

Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy opłukane mięso i posypane solą oraz pieprzem.
Smażymy go z jednej strony 10 min i z drugiej 10min.
W tym czasie na 2 patelnie wrzucamy mrożone warzywa w raz z masłem i dusimy pod przykryciem minimum 30min.
W tym czasie przygotowujemy sos:
Ogórka zielonego płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy z niego 5 plasterków takich grubszych i kroimy je w paseczki a następnie w kosteczkę i wrzucamy do miseczki , podsypujemy solą żeby ogórek puścił sok a następnie sok odlewamy.
Gdy już mamy ogórka odcedzonego dodajemy jogurt naturalny, pieprz , czosnek wyciśnięty przez wyciskarkę do czosnku.

Gdy mięsko mamy już podsmażone z oby dwóch stron po 10 min przekładamy go do naszych warzywek na około 10min.
W tym czasie powinniśmy go obrócić około 4 razy, żeby mięsko przeszło warzywami a
warzywa mięskiem.

Gdy warzywa są już miękkie wykładamy je na środek talerza a następnie nakładamy na warzywka mięsko.
Wszystko dekoracyjnie podlewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 27.03.2011 20:24
fajny pomysł
Olaa 27.03.2011 20:24
fajny pomysł
Olaa 27.03.2011 20:24
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak