Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto farncuskie 3 płaty
twarożek 200 g
ser żółty 100 g
jajko
sos tabasco 2 krople
wędzona szynka 100 g
pieprz
sos ziolowy do sałatek
kapary 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane rogaliki

Ciasto podziel na trójkąty,
Twarożek wymieszaj z żółtym serem, jajkiem, następnie masę podziel na trzy równe części.
Jedną część dopraw sosem tabasco.

Do drugiej dodaj szynkę pokrojoną w kostkę.
Do trzeciej zioła i kapary.
Wszystkie części dopraw do smaku.

Na każdym trójkącie nałóż łyżeczkę farszy i zwiń na kształt rogalika. Rogaliki posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piecz ok 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak