Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas buraczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1/2 kg
duża marchewka 1 szt
duza pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 10 dkg
czosnek 5 ząbków
woda letnia 2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas buraczany

Jarzyny obieramy. Do dużego słoja wkładamy wszystkie składniki i zalewamy letnią wodą. Pozostawiamy w ciepłym miejscu na 3 – 4 dni. Następnie płyn zlewamy do butelek i przechowujemy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.10.2012 17:18
dodaje sól i cukier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak