Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w beretach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
feta
czosnek przeciśnięty - duzo

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w beretach

Wybieramy ziemniaki w miarę równe, zeby upiekły się w tym samym czasie. potem myjemy je dokładnie. ja je najpierw podgotowałam przez 15 minut a potem po ostudzeniu ostrym nożykiem odcinamy góre, wydrazyłam troche ziemaniak w środku i w to miejsce nadziałam serem feta roztartym z czosnkiem, przykrywamy ziemniaka beretem. zawijamy w folie aluminiową. wkładamy do piekarnika np razem z szaszłykami lub osobno pieczemy.

Zrobiłam dwa razy były dodane do mielonych na patyku a dzisiaj z szaszłykami. Podałam do nich ogorki małosolne własnej roboty i sos tzatziki (jogurt, ogorek starty, czosnek) ktory sie świetnie skomponował z ziemniakami, feta i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 19.05.2011 23:07
pycha
SmacznaPyza 26.03.2011 09:41
ale fajowe! bardzo mi się podoba - wykorzystam
Koper 27.11.2010 17:14
Jaki fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak