Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marcepanowa tarta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 100 g
Ciasto:
mąka 230 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyzka
masło 100 g
jajko
Nadzienie:
marcepan 200 g
masło 50 g
jajko 2
mąka 2 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marcepanowa tarta

Masło posiekaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, jajko i szybko wyrób ciasto. Formę do tarty wyklej ciastem.
Marcepan zetrzyj na tarce o grubych oczkach i utrzyj z masłem.

Dodaj jajka, następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia, cały czas mieszaj. Masę wlej do formy i piecz ok 30 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Czekoladę( 100g) rozpuść w kąpieli wodnej i polej gotowe ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak