Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z żeberek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duża marchewka 4 szt
duza pietruszka 2 szt
duży deler 1/2 szt
zielona część dużego pora 1 szt
suszony borowik 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
ziemniaki gotow w mundurkach 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
żeberka wieprzowe 1/2 kg
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z żeberek

Do zimnej wody wkładamy żeberka, jarzyny, borowika, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na bardzo małym gazie ok. 2 godzin (aż żeberka staną się miękkie). Dodajemy pozostałe przyprawy. Ziemniaki obieramy, układamy na talerzu, zalewamy rosołem. Dodatkowo na talerzu układamy tylko żeberka i marchewkę. Pozostałe jarzyny możemy wykorzystać np. do zrobienia sałatki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 08.04.2011 07:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak