Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta miodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 230 g
cukier puder 50 g
masło 100 g
żółtko jajek
ser twarowgowy 250 g
cukier puder 2 łyżki
miód 100 ML
śmietana 30% 100 ML
skórka z limonki
JAKO

Przepis i sposób przygotowania na: tarta miodowa

Składniki na ciasto (maka, cukier puder, masło, żółtka) wymieszać i szybko wyrobić ciasto, obwinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.

Ciastem wyklej formę do tarty, spód i brzegi. Podpiecz ok 10 -15 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Zmiksuj na gładką masę serek, cukier puder, miód, śmietanę i skórkę startą z limonki. Na koniec dodaj roztrzepane jajko.

Nadzienie przełóż do podpieczonego spodu i wstaw do piekarnika. Piecz ok 20 min. Udekoruj według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 14.06.2011 12:35
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak