Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z jabłkami i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
cukier waniliowy
czekolada starta
Ciasto:
mąka 150 g
migdały 80 g
cukier 100 g
masło 100 g
Nadzienie:
czekolada 100 g
jabłka 4
margaryna 2 łyżki
cukier 4 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z jabłkami i czekoladą

Do mąki dodaj zmielone migdały, cukier, masło i wyrób gładkie ciasto. Wyłóż do formy na tartę i wstaw do lodówki na 30 min. Podgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz ciasto ok 10 min.
Czekoladę zetrzyj na tarce na gorący spód i odstaw do ostygnięcia.
Jabłka obierz, pokrój na plasterki i podsmaż na margarynie, dodaj cukier, cynamon i wymieszaj.
Odstaw do przestygnięcia.
Wyłóż nadzienie na spód tarty i posyp startą czekoladą.
Śmietanę ubji z cukrem i polewaj każda porcję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 27.11.2011 16:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak