Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barsz czaerwony z kiełbasą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 szt.
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa śląska 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
majeranek 1 łyżka
skóry od boczku 2 szt.
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 4 ziarna
cytryna 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barsz czaerwony z kiełbasą i boczkiem

Skóry z boczku wędzonego, obrane buraki, włoszczyznę, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i sól zagotować. Dodać kostki wołową, 1 łyżeczkę przyprawy do dań kucharek, boczek pokrojony w kostkę i kiełbasę pokrojoną w kostkę, gotować około 40 minut. Dodać cytryne by barszcz nie stracił koloru. Pod koniec gotowania dodać majeranek i pieprz biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.07.2012 20:33
syty barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak