Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort miodowo-orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
miód 30 dag
jajko 4 sztuki
cukier 10 dag
orzechy 10 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna Domowa 30 dag
miód 4 łyżki
jajko 3 sztuki
cukier 3 łyżki
śmietana/mleko skondensowane 5 łyżek
orzechy mielone 10-15 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort miodowo-orzechowy

SKŁADNIKI ID 1-7 SĄ NA CIASTO.
SKŁADNIKI OD 8-13 SĄ NA MASĘ.

Miód zagotować z przyprawami. Ucierać żółtka z cukrem, wlewając po łyżce miodu. Do masy dodać mąkę z sodą, dobrze ubite białka i posiekane orzechy. Wymieszać. Upiec dwa krążki. Zagotować miód ze śmietaną lub mlekiem, cały czas mieszając. Ubić jajka z cukrem, wlać cienkim strumieniem gorący miód z mlekiem, cały czas ubijając. Masę jajeczno-miodową zagotować i ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i po trochu dodawać do niej masę, stale mieszając. Na koniec wsypać orzechy, wymieszać. Krążki ciasta przełożyć kremem, posmarować masą wierzch i boki tortu, udekorować orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak