Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka \"Jaś\" 500 g
kabanos 200 g
koncentrat pomidorowy do smaku
sól do smaku
marchewka 250 g
cukier do smaku
masło łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę ugotować na osolonej wodzie. Kiełbaskę (kabanosy lub inną kiełbaskę lekko podsuszaną) pokroić w kostkę i podsmażyć lekko na masełku. Dodać bulion rozpuszczony w 250 ml wody. Dodać ugotowaną fasolkę, koncentrat pomidorowy i ewent. marchewkę. Doprawić do smaku według uznania. W celu złagodzenia smaku dodaję odrobinę masełka. Można zagęścić. Łącznie gotować przez ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.01.2014 09:31
bardzo smakowita
MagdaXXX 13.03.2013 19:18
super przepis
Grazyna0211 30.01.2013 19:14
smaczne danie
Gosia20 22.08.2012 14:27
mmm rewelacyjna
olkaaa 15.07.2012 21:30
bardzo lubię
SYLKA 28.05.2012 09:01
lubie ta fasolke
Betka 27.04.2012 11:27
przepyszne danie;)
Anna69 16.04.2012 11:08
Bardzo lubię taką fasolkę
senninha 02.02.2012 14:41
uwielbiam!!!
zdzislawa2 30.10.2011 14:19
rewelacja :)
ela16 22.04.2011 08:19
fajne
suzana 27.03.2011 11:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak