Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki i prosty gulasz wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula 1 szt
marchew
sól do smaku
kostka wołowa 1 szt
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki i prosty gulasz wołowy

Wołowinę po umyciu i osuszeniu pokroić w grubsza kostkę i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla. Na tym samym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ją do mięsa. Całość zalać bulionem z kostki rosołowej wołowej. Po zagotowaniu dodać pokrojoną w kostkę marchew, ziele, listka. Dusić na małym ogniu doprawiając do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.09.2013 10:23
z wołowiny, pyszny gulasz
Seba 23.04.2013 09:54
lubię gulasz
jordi 16.04.2013 11:10
gulasze są smaczne
Katarzyna59 23.10.2012 21:16
pyszny
Kate131 17.09.2012 08:56
tez lubię
olkaaa 27.07.2012 09:11
bardzo lubię
Ada-Gaba 08.05.2012 08:16
bardzo lubię
Iwona30 01.03.2012 13:03
pyszna:)
smakoszek 08.11.2011 10:00
pyszne
ela16 10.09.2011 13:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak