Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczowo-fasolowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wędzonych żeberek 2 l
biała fasolka konserwowa 150 g
kolorowa fasolka konserwowa 150 g
zakwas buraczany 1/2 l
Kucharek przyprawa uniwersalna
siekany szczypiorek
grzyby suszone 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczowo-fasolowa zupa

Do wywaru dodajemy grzybki, Kucharka i pieprz. Gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy fasolę i gotujemy do jej miękkości. Na końcu wlewamy zakwas i ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy posypaną siekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.11.2011 22:01
dobra
Smakosz6 08.09.2011 09:26
mmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak