Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce z krakersów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
jogurt naturalny 100 ml
krakersy 200 pikantne

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce z krakersów

Piersi kurczęce umyć i osuszyć. Pokroić na plastry grubości około 1 cm. Zalać jogurtem naturalnym i wstawić do lodówki na całą noc. Krakersy rozgnieść wałkiem do ciasta. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce z krakersów i piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 27.02.2014 12:15
lubię takie niebanalne panierki:)
IZABELA29 12.01.2014 10:05
takiej panierki nie robiłam jeszcze
ben-ka 11.01.2014 09:16
ciekawe...ja tak jeszcze nie robiłam.
berys18 16.12.2013 09:12
bardzo fajny pomysł
Ewelina38 17.02.2013 20:05
świetna propozycja i myślę, że wybornie smakuje
Bernadeta1 09.12.2012 00:18
ciekawa panierka a kurczak smaczny
olkaaa 12.07.2012 08:04
muszę zrobić
Katarzyna59 04.06.2012 11:53
ciekawy pomysł na panierkę
Teresa19 20.12.2011 16:30
jadłam,dodre
calliope 29.10.2011 14:33
oryginalne :)
owca441 06.07.2011 22:06
dobrre
owca441 06.07.2011 22:06
dobrre
kriso 22.06.2011 13:09
ciekawy przepis
mala2021 21.06.2011 19:57
fajne
teresa18 01.05.2011 11:19
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak