Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt
mleko 50 ml
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Pokrojoną lekko czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę poddusić na oleju. Wymieszać mięso z obciśnięta bułką, jajkiem, przestudzoną cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Uformować jednolitą masę. Przenieść do natłuszczonej formy na ciasto i piec około godziny w temp. 180-200 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.01.2014 08:01
smaczna pieczeń
Krystyna32 05.06.2013 19:29
apetyczna pieczeń
IZABELA29 18.04.2013 08:37
bardzo dobra
MagdaXXX 31.03.2013 19:58
mniam pychotka
ewaa 17.09.2012 21:55
smaczna
Grazyna0211 19.08.2012 13:59
smaczna i na zimno i na ciepło
Motorek 01.07.2012 11:06
extra
Piotr-21 23.06.2012 22:06
smaczna
SYLKA 21.06.2012 22:57
pycha
olkaaa 01.06.2012 08:16
extra
anula250 16.03.2012 15:22
Bardzo fajny przepis :)
klaklak 19.02.2012 22:16
dobre
Ewa111 09.10.2011 15:36
robię podobnie
Joanna108
Joanna108 28.06.2011 09:17
Ja dodaję jeszcze do środka całe pieczarki lub jajka przepiórcze ugotowane na twardo - pycha
usmiech 09.05.2011 22:41
Lubie takie coś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak